Appartement Wolterslaan

keuken

 

Het gebouw, in de jaren ’70 opgetrokken, had nood aan een make-over. Licht en ruimte waren in het appartement op de eerste verdieping reeds overvloedig aanwezig. De verbouwing had vooral tot doel de lichttoetreding te versterken en het ruimtegevoel maximaal uit te buiten.

Hiertoe werd de wand tussen keuken en leefruimte deels doorgebroken. De keuken werd volledig opnieuw ontworpen tot een praktisch meubel uit betonplex met een marmeren werkblad. Voor de bureau werd een deel van grote keuken ingenomen. Deze werkplaats is centraal in de woning gelegen, maar toch op subtiele wijze afgeschermd van leefruimte en keuken. Het opstapje tussen de leefruimte en keuken/bureau zorgt voor een subtiele breuk tussen de verschillende ruimtes.

De piepkleine badkamer werd uitgebreid richting gangzone. De douche bevindt zich in de nieuw ontstane nis. Tussen de badkamer en de bureau werd een lichtstrook voorzien, zodat natuurlijk daglicht de badkamer kan binnentreden.

 

Fase: opgeleverd

 

Foto’s: Petter Krag

badkamer

leefruimte naar keuken

leefruimte

keuken en bureau