Woning Brugge

verbouwing brugge 1

 

De voormalige arbeiderswoning in de wijk Kristus Koning was toe aan een make-over. De achterbouw verkeerde in slechte staat en voldeed niet aan de hedendaagse comforteisen. De nieuwe aanbouw mag aan de ene zijde niet hoger reiken dan drie meter en aan de andere zijde niet verder uitgebouwd worden dan de achtergevel van de buurman. Binnen deze strakke enveloppe werd een zo ruim mogelijk volume geplaatst. Het dak wordt diagonaal omhoog geplooid om op die manier maximaal licht binnen te trekken en ruimtelijkheid te creëren. Het dakraam ter hoogte van de plooi zorgt voor extra daglicht, een must in deze dens bebouwde omgeving. De ruimtelijke beleving wordt extra in de verf gezet door de doorgedreven detaillering.

 

Foto’s: Petter Krag

CONCEPT

 

 

verbouwing brugge 3

verbouwing brugge 2