Woning Westrozebeke

FOTO 2

 

De eengezinswoning is ingeplant in een omgeving waar boerderijen, weiden en bossen elkaar afwisselen. Dankzij de schuurvormige typologie past het huis in het plaatje van het landelijke gebied.

De woning is opgebouwd uit twee volumes die op elkaar geplaatst zijn. Onderaan is het volume in hout afgewerkt, bovenaan met antraciet gekleurde golfplaten. Het materiaalgebruik is eveneens een knipoog naar zowel het landschap als de naburige schuren met hun typische dakvorm afgewerkt in golfplaten. Het bovenste volume kraagt aan de zuidoostzijde uit waardoor de woning als het ware lijkt uit te kijken over het pittoreske landschap. In het onderste houten volume is een insnijding gemaakt aan de westzijde waardoor een overdekt terras ontstaat dat ’s avonds het laatste streepje zon vangt.

Door de strategische positionering van vides ontstaat binnen in de woning een interessant ruimtespel. De zithoek is intiemer dankzij het lagere plafond en het naastgelegen overdekte terras. De keuken en leefruimte staan in direct contact met de multifunctionele ruimte op de verdieping, hier wordt het volume optimaal benut van gelijkvloers tot in de nok. De slaapkamers, badkamer en nachthal zijn serene en afgesloten zones die dankzij het hellende dak een boeiende ruimtebeleving waarmaken.

 

 

1204_140213_JPG_AXONOMETRIE-1

1204_140213_JPG_AXONOMETRIE-2

FOTO 5

1204_140213_JPG_CONCEPT

 

 

 

 

1204_140324_JPG_IMPRESSIE-BUREAU

1204_141022_JPG_FOTO WERF

FOTO 6